Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
   
   

Lassan kezd tudatosulni a magyarokban, hogy maguknak is tenniük kell a nyugodt jövőjük, időskoruk érdekében. Biztató azonban, hogy ma már a lakosságnak mintegy a fele foglalkozik a hosszú távra szóló megtakarítások és befektetések kérdésével. Az öngondoskodás mellett a váratlan helyzetekre történő felkészülés is egyre fontosabbá válik. Erre, a kockázatok megfelelő felmérése után van megoldás- derült ki az AGNB közleményéből.

A szokottnál is konzervatívabban kezeli a magyar lakosság a nyugdíjcélú megtakarításokat, amelyektől 42 százalék a kiszámíthatatlan piaci környezet negatív hatásai elleni védelmet remél. A többi között ez derül ki abból a kutatásból, amelyet 12 országban - köztük Magyarországon - készített az Aegon. Sokatmondó az is, hogy a válaszadók 53 százaléka a hosszú távú megtakarításainál a szokottnál is óvatosabb befektetési politikát kíván folytatni. Vannak elvárásaik a pénzügyi tanácsadókkal szemben is, elsősorban az, hogy megfelelő befektetési garanciákat biztosító hosszú távú megtakarításokhoz, tervezéséhez nyújtsanak segítséget.

Nő az igény a szakmai tanácsok és tanácsadók iránt

A jövőben világszerte és Magyarországon is egyre inkább előtérbe fog kerülni az öngondoskodás, s ennek részeként mind keresettebbekké válnak az ezzel kapcsolatos tanácsok. Még tovább nő az igény a tanácsadók szolgáltatásai iránt is, egyenes következményeként annak, hogy folyik a kockázat- és felelősség-megosztás újraosztása a kormányok, a munkaadók és a munkavállalók között, s a hangsúly egyre inkább az utóbbiakra helyeződik. Az egyének, a családok növekvő szerepvállalásának egyik következménye pedig a megfelelő tanácsok iránti növekvő igény. Az Aegon legfrissebb felmérése szerint például a megkérdezettek közel ötöde igényelné, hogy professzionális, személyre szabott pénzügyi tanácsot kapjon.

Miért kell óvatosan bánni az arannyal?

0 Komment
0 Reblog

Azért mert nem egy produktív eszköz, mindig csak önmagát adja, nem termel semmit.

A francia Société Generale bank szakértői szerint az elmúlt hónapokban bukdácsoló arany unciánkénti árfolyama 1200 dollárra süllyedhet a jelenlegi, 1400 dollárnál valamivel alacsonyabb szintről. A portfolio.hu által idézett elemzés szerint a francia bank szakértői attól tartanak, hogy az amerikai jegybank rálép a fékre, visszafogja a pénzpumpát, ez pedig kedvezőtlenül érintheti a nyersanyagpiacokat, köztük az arany piacát is.

A bank szakértői szerint tehát az arany most nem jó befektetés, pedig vannak időszakok, amikor az: ha például kitör az aranyláz a befektetési piacokon és a háztartások körében. Ez leginkább a válságüzemmódra igaz, amikor sokan aranyba menekülnek, mondván az egy biztos pont, mindig is lesz értéke. Ez persze igaz, de kérdés, hogy mennyi lesz az értéke, mert csak az van neki, mást nem nyújt.

Utolsó kommentek