Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
   
   

Teljesítményarányos bérezés a jövő útja

0 Komment
0 Reblog

Növekszik a teljesítményarányos bérezés támogatottsága az európai munkavállalók körében -derült ki egy nemzetközi felmérésből.

A teljesítményalapú bérezés széleskörű támogatást élvez Európában, ahol a válaszadók legalább egyharmada már jelenleg is mozgóbéres rendszerben dolgozik -ez az arány 2005-ben 20% volt-, és sokan mások is úgy gondolják, hogy javulna a teljesítményük, amennyiben ők is ilyen kompenzációs csomagban részesülnének.

A felmérés 31 országot, több mint 122.000 dolgozót, köztük 4700 magyar válaszadót érintett, miszerint jelenleg az EMEA régióban megkérdezett munkavállalók 39 százalékának jövedelmét kötik valamilyen mértékben bizonyos teljesítményszint eléréséhez, míg a nemzetközi átlag 44 százalék. A nem teljesítményarányos bért keresők 41 százaléka (EMEA) ugyanakkor úgy véli, produktívabb lenne a munkahelyén, ha a kompenzációs csomagját a produktivitásához kötnék.


A teljesítményarányos bérezéssel a munkavállalók megkapják az esélyt arra, hogy színvonalasabb, eredményesebb munkavégzéssel magasabb jövedelemre tegyenek szert, míg a munkáltatók a javuló produktivitásból és a motiváltabb munkaerőből profitálhatnak.

Így teljesítményhez kötött ösztönzési rendszerek minden érintett számára csak előnyösek lehetnek.

Ha a tetszett a poszt, olvassa el korábbi bejegyzéseinket!

Nőttek az átlagbérek, mégis szkeptikusak a magyarok

A fiatalkori munkanélküliség kulcsa

Nehezen kelnek el az idősek a munkaerő piacon

Karrier vagy munkamánia?

Kikre hallgatnak a leendő nyugdíjasok?

Konzervatív hosszútávú befektetésre vágyik a magyar

Ennyit keresnek majd, ha kirepültek


.

Miért kell óvatosan bánni az arannyal?

0 Komment
0 Reblog

Azért mert nem egy produktív eszköz, mindig csak önmagát adja, nem termel semmit.

A francia Société Generale bank szakértői szerint az elmúlt hónapokban bukdácsoló arany unciánkénti árfolyama 1200 dollárra süllyedhet a jelenlegi, 1400 dollárnál valamivel alacsonyabb szintről. A portfolio.hu által idézett elemzés szerint a francia bank szakértői attól tartanak, hogy az amerikai jegybank rálép a fékre, visszafogja a pénzpumpát, ez pedig kedvezőtlenül érintheti a nyersanyagpiacokat, köztük az arany piacát is.

A bank szakértői szerint tehát az arany most nem jó befektetés, pedig vannak időszakok, amikor az: ha például kitör az aranyláz a befektetési piacokon és a háztartások körében. Ez leginkább a válságüzemmódra igaz, amikor sokan aranyba menekülnek, mondván az egy biztos pont, mindig is lesz értéke. Ez persze igaz, de kérdés, hogy mennyi lesz az értéke, mert csak az van neki, mást nem nyújt.

Utolsó kommentek