Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
   
   

Teljesítményarányos bérezés a jövő útja

0 Komment
0 Reblog

Növekszik a teljesítményarányos bérezés támogatottsága az európai munkavállalók körében -derült ki egy nemzetközi felmérésből.

A teljesítményalapú bérezés széleskörű támogatást élvez Európában, ahol a válaszadók legalább egyharmada már jelenleg is mozgóbéres rendszerben dolgozik -ez az arány 2005-ben 20% volt-, és sokan mások is úgy gondolják, hogy javulna a teljesítményük, amennyiben ők is ilyen kompenzációs csomagban részesülnének.

A felmérés 31 országot, több mint 122.000 dolgozót, köztük 4700 magyar válaszadót érintett, miszerint jelenleg az EMEA régióban megkérdezett munkavállalók 39 százalékának jövedelmét kötik valamilyen mértékben bizonyos teljesítményszint eléréséhez, míg a nemzetközi átlag 44 százalék. A nem teljesítményarányos bért keresők 41 százaléka (EMEA) ugyanakkor úgy véli, produktívabb lenne a munkahelyén, ha a kompenzációs csomagját a produktivitásához kötnék.


A teljesítményarányos bérezéssel a munkavállalók megkapják az esélyt arra, hogy színvonalasabb, eredményesebb munkavégzéssel magasabb jövedelemre tegyenek szert, míg a munkáltatók a javuló produktivitásból és a motiváltabb munkaerőből profitálhatnak.

Így teljesítményhez kötött ösztönzési rendszerek minden érintett számára csak előnyösek lehetnek.

Ha a tetszett a poszt, olvassa el korábbi bejegyzéseinket!

Nőttek az átlagbérek, mégis szkeptikusak a magyarok

A fiatalkori munkanélküliség kulcsa

Nehezen kelnek el az idősek a munkaerő piacon

Karrier vagy munkamánia?

Kikre hallgatnak a leendő nyugdíjasok?

Konzervatív hosszútávú befektetésre vágyik a magyar

Ennyit keresnek majd, ha kirepültek


.

Utolsó kommentek

Legfrissebb bejegyzések