AJÁNLÓ
 
17:18
2013. 06. 24.
500 ezer alá csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma az Nemzeti Foglalkoztatás Szolgálat...
A bejegyzés folyatódik
 
17:18
2013. 06. 24.
A fiatalokat legtöbb európai országban kiemelten sújtja a munkanélküliség problémája. A 17-25...
A bejegyzés folyatódik
 
17:18
2013. 06. 24.
 A TÁRKI kutatásai szerint igen alacsony az időskori foglalkoztatottság Magyarországon. A magyarországi...
A bejegyzés folyatódik
 
17:18
2013. 06. 24.
A magas munkanélküliség oka az, hogy túl sokan rendelkeznek saját lakással – állítja egy...
A bejegyzés folyatódik
 
17:18
2013. 06. 24.
Az álláskeresők táborának közel felének csak 8 általánosa van, bő 5 százalék pedig diplomás....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
   
   

Lehetőség az állásvadászok előtt

2 Komment
0 Reblog

Bár sok a munkanélküli, álláslehetőségek azért vannak. Akár azoknak is, akik most kezdik a pályát vagy váltáson gondolkodnak. 

Nap mint nap hallani a munkaerő-piaci problémákról. Kétségtelen, hogy a munkanélküliségi ráták a válság óta rosszak, a legfrissebb adatok alapján sem látszik igazán jelentős javulás. A munkanélküliségi rátától eltérő módszerrel számított foglalkoztatási adatok azonban javulást mutatnak, igaz, ebben szerepet játszik  a közfoglalkoztatás.

Az mindenesetre biztos, hogy lehetősége mindenkinek van: az állástalanok, a pályakezdők, a pályaváltást fontolgatók és a másodállást keresők egyaránt találhatnak jövedelmező állást. Ilyet kínál például a biztosítási ágazat, amelynek tanácsadókra van szüksége.

A tanácsadói munka nem hasonlítható a klasszikus irodai munkákhoz, de épp ez az előnye. Mégpedig a rugalmas munkaidő. Aki megfelelően tudja beosztani az idejét annak a kötetlen, rugalmas munkaidő óriási előnyt jelent, a megfelelő munka elvégzésével pedig a fizetésre sem lehet panasz - mutat rá Németh Zoltán, az AGNB ügyvezető igazgatója.

A szakember azonban hozzáteszi, itt sincs ingyen ebéd. Ahhoz, hogy átlagot meghaladó fizetés jöjjön össze tanácsadónak is 8-10 órát kell dolgoznia. A kötetlenség miatt azonban sokan nem fektetik be a kellő energiát, aztán csodálkoznak, ha a fizetésük alacsonyabb lesz a saját várakozásaiknál.

A rugalmas munka másik vonzó tulajdonsága, hogy másodállásban is lehet végezni. Persze tisztában kell lenni azzal, hogy ebben az esetben - eleinte – nem fog dőlni a pénz, de kiegészítésnek több mint jó lehet. Ha pedig megy a szekér, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy a tanácsadó főállásra váltson - ez nem lenne példa nélküli eset.

A tanácsadói munka tehát végzettségtől függetlenül minden állásvadászónak vagy másodállást keresőnek megfelelő megoldást nyújt. Tanácsadó ugyanis az is lehet, aki megszerzi a szükséges szakképesítést, diploma nem kell hozzá feltétlenül. Ráadásul akik belevágnak a jövedelemszerzés mellett két legyet üthetnek egy csapásra: komoly tapasztalatot szerezhetnek az egyre inkább felértékelődő értékesítés területén, nem beszélve arról, hogy a sztárágazatnak tartott a pénzügyi szektorban is elmélyülhetnek.

Ha a tetszett a poszt, olvassa el korábbi bejegyzéseinket!

Szabadságmatek: kik a legszorgalmasabbak?

A budai kerületek megverték a pestieket

Nyerésre állnak a nyugdíjasok a gyerekekkel szemben

Mit kezdjünk a használhatatlan forintjainkkal?

A fél országnak nem jár adókedvezmény

Mire költenek a magyarok ezermilliárdokat?

44 billió forintnál járnak a leggazdagabbak

Utolsó kommentek