Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
   
   

Nem költ biztosításra az amerikai anyák fele

0 Komment
0 Reblog

Az előző poszthoz – és a nők anyagi helyzetéhez – kapcsolódik egy nemrégiben publikált tanulmány eredménye, amely szerint az amerikai anyák alig 24 százaléka elégedett a pénzügyi státuszával.

Még ijesztőbb adat, hogy negyedük bevallottan nehezen él meg és fél a jövőtől és a pénztelenségtől. Mindezek ellenére az anyáknak mindössze egyharmada kér segítséget pénzügyi szakembertől a befektetések, illetve biztosítások kezeléséhez – derül ki az Amerikai Anyák helyzete (“State of the American Mom Study”) című tanulmányból. A kutatásban 1014 nőt kérdeztek meg, mindannyian egy vagy több, 27 év alatti gyermeket tartanak el.

Az anyák ráadásul meglehetősen kiszolgáltatott helyzetbe hozzák a családot azáltal, hogy 46 százalékuk nem rendelkezik egészségügyi biztosítással, 68 százalékuk pedig hosszútávó gondozási biztosítással sem. Eszerint a nők többsége egyáltalán nem gondol arra, hogy a jövőben bármi baj érheti őket – kezdve bármilyen egészségügyi problémától a munkanélküliségig. Felmerülhet az a kifogás is, hogy nem jut pénz az öngondoskodásra, de a megkérdezett háztartások mindegyikében 50 000 dollár fölötti bevétellel számolhatnak. 

Ha a tetszett a poszt, olvassa el korábbi bejegyzéseinket!

A nő sem lehet pénzügyi analfabéta

Keveset tudnak a pénzügyekről a fiatalok

Lemaradva a magyar életbiztosítási piac

Szeszben és dohányban az elsők

Vissza dolgozni, de hova?

A budai kerületek megverték a pestieket

Nyerésre állnak a nyugdíjasok a gyerekekkel szemben

Utolsó kommentek

Legfrissebb bejegyzések